Arijana Brković

Licencirani fitness instruktor
pilates instruktor
educirana balerina

Svoje vježbačko i plesno iskustvo započinje u baletnoj školi u Dubrovniku. Članica je umjetničke škole Luke Sorkočević deset godina. Nakon završene osnovne škole baleta te mnogobrojnih nastupa, natjecanja i osvojenog drugog mjesta na državnom natjecanju iz klasičnog baleta odlazi na Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji. U različitim centrima u Rijeci započinje voditi aerobik i ostale vrste rekreativnih programa. Osim završenog fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, završila je Fitnes učilište u Zagrebu. Trenutno je student specijalističkog studija na Kineziološkom fakultetu u Splitu i Fitness Business Akademije. Redovni je kolumnist za Men’s Health časopis, a njezini članci su objavljeni i na Tportal.hr, rtl.hr, HRT, Dubrovački vjesnik, Novi list.

U svakodnevnom radu s klijentima motivira je ljubav prema poslu i težnja ka izvrsnosti, stoga konstantno ulaže u svoju edukaciju, seminare i workshopove kako bi usvojila različite tehnike i metode koje može prenijeti svojim polaznicima i rekreativcima. Svoje područje interesa najviše usmjerava prema pilates i body weight metodi tj. vježbanju sa vlastitom težinom tijela, najpopularnijim metodama vježbanja u svijetu. Kao bivšoj plesačici pilates je uspio zadovoljiti potrebu za vježbanjem, jačanjem i oblikovanjem muskulature bez prevelikog dobivanja na obujmu kako bi i dalje zadržala svoju fleksibilnost, koordinaciju, gracioznost i balans.

BodyArt

Arijanini interesi vježbanja su više od samog izvođenja vježbi, ona ih prenosi u pokret kroz priču te tu ljubav pokušava svojim vježbačima i polaznicima prenijeti u svakodnevni život. Zbog njene kreativnosti svaki sat izgleda drugačije, te osmišljava trening pod imenom BodyArt Method gdje uspješno kombinira 4 elementa: fitness, pilates, aerobne i baletne vježbe. Sam trening u početku ne zahtjeva predznanje, a vježbe su birane ciljano kako bi uključili što više mišićnih skupina čime se brže dolazi do željenih rezultata. Trening je dinamičan, raznolik i bez pauze pomoću čega brže ulazimo u zonu sagorijevanja kalorija. Rekviziti koji se koriste za vrijeme treninga su: bućice, pilates lopte i obruči, elastične trake te vježbe s vlastitom težinom.

  • Povećanje gipkosti i pokretljivosti
  • Poticanje čišćenja tijela od toksina i stresa
  • Poboljšano držanje tijela
  • Otklanja bolove u kralježnici
  • Sagorijeva višak masnog tkiva
  • Jača i oblikuje muskulaturu tijela

Fitness

Baletne vježbe

Fleksibilnost

Snaga

Pilates

Posturalne vježbe

Izometrija

Izdržljivost

Aerobne vježbe

Plesne i baletne vježbe

Koordinacija

Fitness

Pilates

Aerobne vježbe

Baletne vježbe

Posturalne vježbe

Plesne i baletne vježbe

Fleksibilnost

Izometrija

Koordinacija

Snaga

Izdržljivost

Medvjeđi hod, baletni plije i grand plije, pretkloni, sklopke, izdržaji i posturalne vježbe samo su neke od vježbi koje bez pomoćnih rekvizita savršeno djeluju na vašu mišićnu osnovu, jačanje mišića kao i topljenje kalorija. Prednost ovakvog vježbanja je iskoristivost prostora, može se izvoditi na bilo kojem mjestu gdje se možete ispružiti svojom dužinom. Ne trebaju vam skupi rekviziti.

Kod ovakvog vježbanja cilj nije napraviti što više sa što većom težinom ili do otkaza… ovdje se razvija svijest o pokretu, prostoru, koordinacija, mobilnost, balans, istezljivost, mišićna izdržljivost… S obzirom na to da se ovakvim načinom vježbanja mišići izdužuju i učvršćuju za očekivati je da se nakon probnog perioda od otprilike jednog mjeseca dolaska u formu mišići postaju vretenasti i ojačani što se posebno vidi na muskulaturi žena: drže se uspravnije, elegantnije, uče vladati svojim tijelom.

Jedan od najboljih načina za jačanje tijela i svih mišićnih skupina, osobito trbušnog zida i leđa, je kroz kontra – poprečne pokrete – suprotna ruka i suprotna noga. Zašto je to tako? Takve kretnje povećavaju i osnažuju živčane veze između dvije polovice mozga, pomažući mozgu i tijelu da djeluje učinkovitije.

Ovakvo vježbanje je zanimljivo, raznoliko i nije dosadno, u fokusu nije broj izvedenih vježbi već izvedba pokreta. Često možemo čuti kako se za učinkovito vježbanje i oblikovanje tijela moraju raditi čučnjevi, sklekovi… i ostale vježbe zbog kojih većina rekreativnih vježbača već u početku ima negativan stav prema vježbanju te u vrlo kratkom roku odustane od programa. Takve vježbe jesu bitne no ne i najvažnije. Ima pregršt vježbi koje rekreativcima nude benefite za tijelo, a usput im ne ‘zamaraju’ mozak.

{

BodyArt metoda je primjer odličnog treninga tijekom kojeg se uspješno izmjenjuje više elementa treninga: izometričke, fitness, pilates i baletne vježbe.

– Men’s Health

Upoznajte Arijanu

LifeClass studio

Krešimirova BB, 51000 Rijeka

Radno vrijeme
Pon-pet: 08:00 – 16:00
Subota: 08:00 – 12:00

Flash Dance Unit

Krešimirova BB, 51000 Rijeka

Radno vrijeme
Pon-pet: 08:00 – 16:00
Subota: 08:00 – 12:00

Kontakt email

arijanabrkovic@gmail.com

Facebook

Arijana Brković

Instagram

BodyArt