Trenutni status
Niste upisani
Cijena
33,00 € (248,64 kn) mjesečnoKome su namijenjene posturalne vježbe?

Posturalne vježbe ili posturalna terapija pokretom namijenjena je svima koji imaju poteškoća s kretanjem, stabilizacijom trupa, bolova u leđima, zakočenim i ne mobilnim zglobovima bez obzira na dob i spol.

Na svakom satu u dvorani s klijentima provodimo dio ovih vježbi čak i s ljudima koji nemaju nikakva ograničenja – iz jednostavnog razloga – ove vježbe su temelj čvrstog i stabilnog trupa i lokomotornog sustava. Također su i prevencija od ozljeda i odličan način za započeti trening ili jutarnju rutinu.

Jednostavnost ovog programa baziran je na kratkim vježbama jačanja i istezanja koje možete odrađivati na bilo kojem mjestu: u udobnosti svoga doma, u teretani, na godišnjem odmoru itd. Rekviziti nisu potrebni, jer su sve vježbe bazirane na izvođenju s vlastitim tijelom.

Razlika od drugih metoda i što možete očekivati?

Posturalna terapija pomoći će vam kod bolova u leđima, zglobovima (kuku, ramenima, koljenima), stopalima, vratu i drugim dijelovima mišićno-koštanog sustava. U svakom od tri seta, odabrali smo najbolje vježbe koje obuhvaćaju više mišićnih skupina tzv. višezglobne vježbe. Tako vježbamo tijelo kao cjelinu te postepeno dovodimo sve mišiće i zglobove u funkcionalni balans, što je osnovna razlika između posturalnih vježbi i drugih stilova i tehnika vježbanja.

Lokomotorni sustav povezan je od glave do pete, pa tako mišići s lijeve strane moraju slušati mišiće s desne strane. Isto tako mišići s prednje strane, moraju surađivati s mišićima na stražnjoj strani tijela. To se naziva mišićno-koštana ravnoteža. Ako je ona narušena javljaju se disfunkcije, problem u pokretima, promjena položaja zglobova što se na kraju očituje kao bol.

Pravilno disanje i izvođenje vježbi je od velike važnosti, stoga je svaki set objašnjen od strane fizioterapeuta te pokazan na fitness modelu. Svaku vježbu izvodimo deset ponavljanja i samo trebate pratiti set koji traje desetak minuta.

Što su posturalne vježbe?

Posturalne vježbe su posebno osmišljeni spori kontrolirani pokreti i položaji kojima se vraća mišićna funkcionalnost. Najvećim zglobovima ljudskog tijela nastoji se pomoći u smislu mobilizacije i jačanja kako bi se umanjila bol ili uspostavila ravnoteža mišićno koštanog sustava. Posturalne vježbe određuju se individualno za svaku osobu ovisno o simptomima, disfunkcijama, vremenu koje osoba može odvojiti za vježbanje itd. Svaka vježba veže se jedna na drugu pripremajući tijelo za sljedeću vježbu, a vježbe se mijenjaju ovisno o napretku i promjeni stanja. Mi smo učinili set koji je namijenjen svakoj osobi s posturalnim problemima (izuzev osoba s višestrukim hernijacijama diska ili spondilolistezom).

Kako funkcioniraju posturalne vježbe?

Posturalna terapija se temelji na osnovama anatomije i fiziologije ljudskog tijela. Koristimo razne položaje i pokrete u smislu liječenja jer je tijelo zaboravilo glavne pokrete, a glavni razlog boli je sjedilački način života, posao i stres. Uzrok boli i problema je odstupanje osnovnih nosećih zglobova od neutralnog anatomskog položaja, stoga učimo tijelo novom – starom obrascu pokreta.